De oudercommissie

De afgelopen jaren bestond de OC uit een vaste groep ouders die 8x per jaar samenkomen om kritisch met het management van kindercentrum AylaGaya mee te kijken naar de bedrijfsvoering. Inmiddels zijn een aantal van de ouders die al erg lang meedraaien toe aan een andere uitdaging. Voor het kinderdagverblijf hebben zich veel nieuwe ouders aangemeld. Zij worden bijgepraat door de ouders die in de OC blijven en zullen hun eigen ervaring op gaan doen.  Ouders worden op de hoogte gehouden van de gang van zaken binnen het bedrijf en kunnen instemmen, adviseren of bijsturen waar het gaat om huidige en nieuwe ontwikkelingen.  Zij zijn ook betrokken bij de organisatie van ouderavonden en bijv het zomerfeest.

Het is belangrijk dat we een OC hebben bestaande uit ouders met kinderen van verschillende leeftijden. Hierdoor zorgen we dat alle leeftijdsgroepen gehoord worden binnen de OC. Voor de bso locaties kunnen we nog ouders gebruiken in de OC. Dus meld jullie aan en kom mee praten! Indien jullie interesse hebben kunnen jullie dit altijd aan ons doorgeven of een van de medewerkers van AylaGaya benaderen.

Momenteel zitten in de Oudercommissie;

  • Hanneke de Hertog tel: 06-24773848
  • Marjolein Achatoui Scholten tel: 06-16710474
  • Elsie van der Molen tel: 06-46066311

Onze flyers hangen ook op de verschillende groepen.

Raf Houben
Raf Houben
Ik ben Raf Houben. Trotse vader van Bram (10 jaar) en Stijn (8 jaar). De afgelopen 9 jaar ben ik actief geweest in de OC waarvan de laatste 5 jaar als voorzitter. Nu mijn kinderen bijna tieners zijn is het tijd om het stokje over te dragen. Voor Het Kindercentrum is het belangrijk dat de zorgen en wensen van de ouders goed gecommuniceerd worden. Dit kan je op individuele basis doen tijdens het brengen en halen. Maar beter is dit een structurele vorm te geven. Mee kijken en praten met het management over het dagelijks bestuur en je eigen, en die van andere ouders, observatie met hun delen. Dit is waarom ik bij de oudercommissie ben gegaan. Ik heb gemerkt dat AylaGaya graag ouders heeft die meedenken. De samenwerking is super geweest, en je leert zelf een hoop door met andere ouders te praten. Dus meld je aan en doe mee!! Je zal er geen spijt van krijgen.
Monique
Monique
Ik ben Monique, de trotse moeder van onze tweeling Mara en Sam. Zij zitten vanaf hun derde maand op kindercentrum AylaGayla. We vinden het fijn dat de kinderen een vaste opvang hebben. Sinds 2011 ben ik lid van de Oudercommissie. Veilige en kwalitatief goede kinderopvang is van groot belang voor mijn kinderen. Met passie en toewijding heb ik mij ingezet voor meer ouderparticipatie, professionele opvang, betere communicatie en activiteiten. Als ouder kun je een steentje bijdragen aan goede opvang van je kinderen. Ik draag per 1 januari 2016 het stokje over aan een nieuw OC-lid. Ik roep daarom ouders op om ook een tijdje mee te draaien in de Oudercommissie!