BSO Joy & Viviane 4-7 jarigen

Groep Joy is een jongste groep, op locatie Gaya. Bij Joy worden kinderen vanaf 4 jaar bij de start van  de basisschool  geplaatst. De jongste kinderen worden op school, zo nodig in de klas opgehaald en gaan mee met de leidster naar de eigen groepsruimte. Hier kunnen zij samen met de leiding nog even een crackertje eten en vertellen over de schooldag als zij dit willen.  De leiding checkt met de kinderen ook nog de schooltrommeltjes, vaak hebben de kinderen nog wat bewaard en eten zij eerst nog hun eigen lunch. Na de crackers wordt er lekker op de groep gespeeld, waarna een binnen activiteit of buiten spelen  gekozen kunnen worden. Om vijf uur eten zij nog fruit waarna de meeste kinderen tussen 17 en 18.30 opgehaald worden.

Om onbezorgd te kunnen spelen is een veilige speelomgeving nodig, Daarvoor wordt de groepsruimte ingericht met materiaal wat past bij de leeftijd en zijn meubilair en sanitair kindvriendelijk. Buiten spelen gebeurt volgens de buiten speelregels en de naastliggende gracht is veilig afgezet, je kunt de bootjes wel zien, maar niet bij het water komen.
Ook Joy heeft een vaste groep, die per dag wel verschilt in samenstelling, niet ieder kind komt iedere dag. Kinderen spelen op de eigen groep of buiten samen met de kinderen van Joy en het dagverblijf.
Joy heeft een vast team van 2 medewerkers, alleen in vakanties en bij ziekte hebben de kinderen met andere medewerkers te maken. Dit zijn in principe medewerkers van de andere groepen, bij uitzondering wordt gebruik gemaakt van invalkrachten.
Kinderen kunnen bij Joy nog naar harte lust kleien, verkleden, spelen in huishoek of met het poppenhuis. Er zijn voldoende kijkboekjes om de nieuwsgierigheid op te wekken, of er kan lekker uitgerust worden op de bank.

Gezonde start is een uniek programma dat het gezond opvoeden van kinderen binnen ons kindercentrum stimuleert. Het maatschappelijk belang om kinderen vanaf heel jonge leeftijd zo gezond mogelijk te laten opgroeien is groot. Lekker bewegen, gezond eten, voldoende slapen, een pedagogisch klimaat waar warmte en geborgenheid worden geboden en waar tegelijkertijd uitdaging is en duidelijke grenzen worden gesteld: dat biedt kinderen een gezonde start. En daarmee een fundament voor gezondheid later in hun leven. Binnen ons kindercentrum werken wij aan een gezonde start met thema’s die elke keer veranderen zodat wij alle aspecten van een gezonde kinderopvang kunnen onderzoeken en toepassen in ons beleid.

Activiteiten

Nadat de kinderen gewend zijn op de groep kunnen zij ook meedoen aan de sportactiviteit in de gymzaal, de jongste groep gymt op maandag. Ook is er voor de jongste kinderen Da capo muziekles

Buitenspelen

Door de meeste kinderen wordt dagelijks buiten gespeeld, zelfs op de regenachtigste dagen is het wel een poosje droog. Buiten wordt er gespeeld, geskaat en gefietst en hutten gebouwd.

7 jaar geleden begonnen alle drie onze kinderen op de BSO Ayla Gaya. Ik vond dat best spannend, maar mijn spanning was onnodig. Wat een fijne BSO! alle drie mijn kinderen voelden zich op hun gemak en hebben veel plezier gehad op Ayla. De zorg en kennis van de verschillende groepsleiders heb ik als prettig en kundig ervaren. Op Ayla is er ruimte voor groei, wordt er aandacht besteed aan vieringen en is er tijd voor een praatje met de ouders. Ik kan niet anders zeggen Ayla Gaya is een geweldige… Read more “Review Ayla Gaya Jennifer de Jong moeder van Hadassa, Seth & Leah”

We zien onze 2 kinderen echt stappen maken op AylaGaya. We waarderen de
persoonlijke en warme aanpak van de begeleiders enorm; er wordt echt
gekeken naar wat ieder kind nodig heeft. Daarnaast biedt AylaGaya een
breed pakket aan van activiteiten die gericht zijn op sport, samenspelen
en gezond eten. We kunnen ons geen betere opvang voorstellen!

Camiel en Eva

Vacature pedagogisch medewerker Kinderdagverblijf

Vacature pedagogisch medewerker Kinderdagverblijf

Ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging? Voor onze prachtige locatie in Amsterdam Noord zijn wij op zoek naar een ...
Pedagogisch medewerker BSO

Pedagogisch medewerker BSO

Bezorg jij kinderen graag een lach op hun gezicht en kom jij het beste tot je recht in een kleinschalige, ...