Voedingsbeleid

AylaGaya vindt samen eten een belangrijk onderdeel van onze pedagogische visie.

Daarom nemen we de tijd om samen met de kinderen te eten, worden kinderen gestimuleerd zelf te eten, en wordt de tafel waaraan gegeten wordt met zorg en met behulp van de kinderen gedekt.

De medewerkers eten met de kinderen mee, en afgezien van sommige diëten, eten zij hetzelfde als de kinderen. Voor de kinderen en medewerkers zorgen we voor variatie door verse producten als tomaat en komkommer bij de lunch te geven, en het dagelijkse fruit is mede afhankelijk van het seizoen.

In het dagelijkse voedingspatroon van de kinderen hanteren we een suikerarm beleid, dit betekent zoet beleg met mate, limonade met mate, kaas en vleeswaren naar wens en halal waar wenselijk. Kinderen drinken op de groep thee, water of een zelf gemengde yoghurtdrank.

Voor het bewaren en behandelen van voedsel werken we met een voedsel en hygiëne richtlijn.

We zien onze 2 kinderen echt stappen maken op Ayla Gaya. We waarderen de
persoonlijke en warme aanpak van de begeleiders enorm; er wordt echt
gekeken naar wat ieder kind nodig heeft. Daarnaast biedt Ayla Gayla een
breed pakket aan van activiteiten die gericht zijn op sport, samenspelen
en gezond eten. We kunnen ons geen betere opvang voorstellen!

Camiel en Eva

Ouderbeleid

Wil een kind zich thuis en veilig voelen bij ons kindercentrum is het van belang dat de ouders zich thuis voelen. Ouders zijn welkom en worden uitgenodigd om de dag te starten met hun kind op de groep...

Oudercommissie

“We kunnen best kritisch zijn met zijn allen, daarmee dragen we bij aan professionalisering van AylaGaya”  Waarom een oudercommissie (OC)? Wat zegt de wet? Medezeggenschap van ouders is een belangrijke peiler in de Wet kinderopvang.

[ff id="1"]