Voorschool Amsterdam Noord groep Tristan

Wij hebben nog plaatsing mogelijkheden op ons VVE!

Groep Tristan, gevestigd op locatie Gaya, van kindercentrum AylaGaya in Amsterdam Noord, heeft openingstijden van 8.30 uur tot 13:45 uur van maandag t/m donderdag,  waarbij de eerste 15 min inlooptijd zijn voor de ouders. Ouders kunnen dan een spelletje doen met hun kind of een boekje lezen. Om 8.45 uur en om 13.00 uur beginnen de pedagogisch medewerkers met het programma wat iedere ochtend/middag volgens een vaste volgorde verloopt. Dit programma is voor de kinderen afgebeeld op dagritme kaarten zodat zij kunnen zien hoe de ochtend/middag verloopt. Na iedere activiteit gaan de pedagogisch medewerkers met de kinderen terug naar de kaarten om de volgende activiteit in  te leiden met een liedje, spelletje of het doorschuiven van de knijper naar de volgende activiteit. Naast het voorlezen, fruit eten en het plas- en verschoon moment, doen we iedere morgen met de kinderen in twee kleine groepen een activiteit gericht op een specifieke ontwikkelings taak en is er een tijd dat kinderen zelf kiezen in welke speelhoek, ze met wie willen spelen. Zij worden daarin waar nodig ondersteund  door de pedagogisch medewerkers en geobserveerd in hun vrije spel. De ochtend/middag wordt als het weer het toelaat afgesloten op het buitenplein.

Bekijk de pedagogisch medewerkers
Het kaleidoscoop programma is een ontwikkelingsgericht programma. Kaleidoscoop gaat ervan uit dat als je de speelruimte voor kinderen uitdagend inricht, gaan kinderen spelen. Het materiaal lijkt zoveel mogelijk op de materialen zoals kinderen die in hun dagelijks leven tegen komen, zodat zij het herkennen en hun fantasie gebruiken om situaties na te spelen. Tijdens iedere VVE ochtend of middag wordt er met de kinderen gezongen of muziek gemaakt, er worden beweegspelletjes gedaan, en in de kleine groep wordt geoefend met specifieke vaardigheden. tijdens het speelwerken kiezen de kinderen in welke speelhoek zij gaan spelen en speelt de leidster vaak met hen mee om nieuwe vaardigheden te ondersteunen of hen uit te dagen om nieuwe vaardigheden uit te proberen.
De VVE groepen zijn vaste groepen behalve VVE groep Persival die opvang met VVE combineert. Op Pennilore en Tristan komen iedere ochtend en middag dezelfde kinderen bij elkaar.
Omdat het Kaleidoscoop programma alleen door Programma geschoolde medewerkers gegeven mag worden is dit een vast team, met vaste invallers. De kinderen zien dagelijks dezelfde “juffen”.
Op de VVE groepen is veel aandacht voor de inrichting. Alle speelhoeken zijn heel volledig ingericht met materiaal geschikt voor elk ontwikkelingsdoel. In de hoeken is alles gelabeld met illustraties zodat het voor kinderen heel overzichtelijk is. Kinderen kunnen op zo ook zelf het speelgoed sorteren.
Tijdens het VVE programma wordt er met de kinderen fruit gegeten en gedronken, de kinderen nemen dit van huis mee. De kinderen sluiten hun VVE ochtend en middag als het even kan af op de buitenspeelplaats. tijde

Activiteiten

Tijdens het VVE programma worden er activiteiten aangeboden die te maken hebben met het maandthema en erop gericht zijn om de kinderen spelenderwijs vaardigheden aan te leren

Lees meer

Buitenspelen

De VVE groepen gaan dagelijks naar buiten met de kinderen om het programma af te sluiten. Op de speelplaats kunnen ze fietsen, en ballen er staat een klimtoestel en een glijbaan.

Lees meer

We zien onze 2 kinderen echt stappen maken op Ayla Gaya. We waarderen de
persoonlijke en warme aanpak van de begeleiders enorm; er wordt echt
gekeken naar wat ieder kind nodig heeft. Daarnaast biedt Ayla Gayla een
breed pakket aan van activiteiten die gericht zijn op sport, samenspelen
en gezond eten. We kunnen ons geen betere opvang voorstellen!

Camiel en Eva

[ff id="1"]