Gezonde start

Gezonde start is een uniek programma dat het gezond opvoeden van kinderen binnen ons kindercentrum stimuleert. Het maatschappelijk belang om kinderen vanaf heel jonge leeftijd zo gezond mogelijk te laten opgroeien is groot. Lekker bewegen, gezond eten, voldoende slapen, een pedagogisch klimaat waar warmte en geborgenheid worden geboden en waar tegelijkertijd uitdaging is en duidelijke grenzen worden gesteld: dat biedt kinderen een gezonde start. En daarmee een fundament voor gezondheid later in hun leven. Binnen ons kindercentrum werken wij aan een gezonde start met thema’s die elke keer veranderen zodat wij alle aspecten van een gezonde kinderopvang kunnen onderzoeken en toepassen in ons beleid. Momenteel zijn we bezig met onderstaande thema’s.

Gezonde voeding

Alle kinderen krijgen dagelijks een huisgemaakte gezonde smoothie  aangeboden, hiervoor hebben al onze groepen de ingrediënten en tools om dit dagelijks zelf te maken. Wij proberen hierbij zoveel als mogelijk met seizoensgebonden producten te werken.  Kindercentrum AylaGaya hanteert een zoveel als mogelijk suikervrij dieet. Brood en crackers zijn altijd volkorenproducten, het beleg zoutarm en gevarieerd. Denk aan 100% pindakaas, zelf gemaakte groentespread, roomkaas ipv smeerkaas, 100% appelstroop, komkommer, snacktomaatjes en beperkt vlees- en kaasbeleg. Wij voorzien ook in een halal dieet indien gewenst.

Beweegkriebels voor kids van 1 t/m 4 jaar en sporten op de BSO

Wij hebben voor de kinderen van het kinderdagverblijf en de VVE een sportruimte ingericht zodat ook de allerkleinsten al kennis kunnen maken met begeleid sporten. Twee keer per week, op de dinsdag en donderdag, bieden onze gediplomeerde gymleerkrachten Wesley, Yoeri en Thom, samen met de pedagogisch medewerkers gedurende 20 minuten per KDV groep een sportief en speels programma aan voor de kinderen van 1 t/m 4 jaar.

Elke maandag dinsdag en donderdag bieden wij de kinderen van de BSO de gelegenheid om te sporten/gymmen in de bij ons naastgelegen gymzaal die wij huren van de gemeente Amsterdam. De gymlessen worden door onze gymleerkrachten Wesley, Yoeri en Thom  gegeven zij zijn tevens werkzaam als pedagogisch medewerkers op onze BSO groepen.

Moestuintjes

Wij zijn samen met de kinderen begonnen met het aanleggen van moestuintjes op de KDV groepen en bij onze buitenruimte. De moestuintjes bieden volop mogelijkheden om te ontwikkelen en te leren. Kinderen mogen zelf zaadjes zaaien, plantjes water geven en verzorgen. De kinderen kunnen bijvoorbeeld ook tuinkers plukken die ze dan ’s middags lekker op hun boterham kunnen opeten. Tevens is er in het voorjaar en in de zomer veel groente te vinden in onze tuin, zoals: boontjes, tomaten, komkommer, courgette, sla en wortels. Wanneer kinderen hun eigen groente en/of fruit mogen plukken en bereiden, wordt dit al snel erg interessant. Op deze manier willen wij stimuleren dat kinderen diverse groentes en fruit proeven. Het schijnt zelfs zo te zijn dat kinderen beter eten als ze weten hoe groente groeit. Dit wordt altijd gedaan onder begeleiding van pedagogisch medewerkers. Het accent ligt hier op ontdekken, onderzoeken en leren.

We zien onze 2 kinderen echt stappen maken op AylaGaya. We waarderen de
persoonlijke en warme aanpak van de begeleiders enorm; er wordt echt
gekeken naar wat ieder kind nodig heeft. Daarnaast biedt AylaGaya een
breed pakket aan van activiteiten die gericht zijn op sport, samenspelen
en gezond eten. We kunnen ons geen betere opvang voorstellen!

Camiel en Eva

7 jaar geleden begonnen alle drie onze kinderen op de BSO Ayla Gaya. Ik vond dat best spannend, maar mijn spanning was onnodig. Wat een fijne BSO! alle drie mijn kinderen voelden zich op hun gemak en hebben veel plezier gehad op Ayla. De zorg en kennis van de verschillende groepsleiders heb ik als prettig en kundig ervaren. Op Ayla is er ruimte voor groei, wordt er aandacht besteed aan vieringen en is er tijd voor een praatje met de ouders. Ik kan niet anders zeggen Ayla Gaya is een geweldige… Read more “Review Ayla Gaya Jennifer de Jong moeder van Hadassa, Seth & Leah”

Normen en waarden

Voor alle kinderen betekent dit, dat zij er mogen zijn, welkom en gezien zijn en dat er voor hen wordt gezorgd. Daarbij help je hen ook met leren rekening houden met anderen...

Visie

Het is de visie van kindercentrum AylaGaya om in de bonte stoet van mensen een plek te bieden aan kinderen en medewerkers met en zonder beperking, waar ieder kind en iedere medewerker zich welkom voelt...

BBL-opleiding pedagogisch medewerker

BBL-opleiding pedagogisch medewerker

Ga voor onze beroepsbegeleidende (bbl) leerweg en combineer werken samen met leren bij kindercentrum Ayla Gaya, in Amsterdam Noord. Dit ...
Vacature pedagogisch medewerker Kinderdagverblijf

Vacature pedagogisch medewerker Kinderdagverblijf

Ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging? Voor onze prachtige locatie in Amsterdam Noord zijn wij op zoek naar een ...
Pedagogisch medewerker BSO

Pedagogisch medewerker BSO

Bezorg jij kinderen graag een lach op hun gezicht en kom jij het beste tot je recht in een kleinschalige, ...