Dreumesgroep Merlijn

Rond zijn eerste jaar is uw kindje toe aan een nieuwe uitdaging: de dreumesgroep! Op deze groep kan hij of zij allerlei nieuwe ervaringen opdoen. Wij hebben onze dreumesgroep ingericht met verschillende hoeken. Er is een huishoek, waar de kinderen lekker op de bank een boekje kunnen lezen; een keukenhoek, waar zij zich kunnen uitleven met de potten en de pannen, en zelfs een klimhoek met klimkussens waar zij al hun energie kwijt kunnen. Er worden dagelijks themagerichte activiteiten gedaan met kinderen, zowel op de groep als buiten op het speelterrein.

Bij dreumesen is veiligheid niet minder belangrijk, maar hier kijk je er weer anders naar. Een dreumes heeft de behoefte om te kleuteren en te klimmen, maar overziet nog niet altijd de consequenties hiervan. Daarom hebben we voor de dreumesen een zachte klim en klauter opstelling op de groep, waar zij veilig van af kunnen rollen.

Dreumesen hebben graag andere kinderen in de buurt, en zij kijken naar elkaar hoe ze spelen en met wat ze spelen. Echt samen spelen is vaak nog moeilijk. Daarom is de dreumesgroep ingericht met verschillende speelhoeken zodat de kinderen verspreid over de verschillende hoeken kunnen spelen.
Ieder groep heeft een vast team, ook het team van de dreumes groep heeft al de nodige ervaring opgedaan binnen het bedrijf. En zij gebruiken die ervaring om op de groep een sfeer te creëren waarin de dreumesen zich thuis voelen
Peuterplein biedt voor de dreumesen alweer meer mogelijkheden, zij kunnen de activiteiten op een eenvoudig niveau uitvoeren, en lezen ook boekjes die gaan over het thema, spelen met knuffels en speelgoed dat te maken heeft met het thema.
Afhankelijk van de evaluatie van de proeftijd met warme maaltijden zullen we hier mee verder gaan

Gezonde start is een uniek programma dat het gezond opvoeden van kinderen binnen ons kindercentrum stimuleert. Het maatschappelijk belang om kinderen vanaf heel jonge leeftijd zo gezond mogelijk te laten opgroeien is groot. Lekker bewegen, gezond eten, voldoende slapen, een pedagogisch klimaat waar warmte en geborgenheid worden geboden en waar tegelijkertijd uitdaging is en duidelijke grenzen worden gesteld: dat biedt kinderen een gezonde start. En daarmee een fundament voor gezondheid later in hun leven. Binnen ons kindercentrum werken wij aan een gezonde start met thema’s die elke keer veranderen zodat wij alle aspecten van een gezonde kinderopvang kunnen onderzoeken en toepassen in ons beleid.

Dagritme

Op de groep hanteren wij een vast dagritme. Dit zorgt voor structuur en duidelijkheid voor de kinderen. We beginnen de ochtend met vrij spel, zodat de kinderen rustig kunnen opstarten.

Activiteiten

Op de dreumesgroep Merlijn worden veel creatieve activiteiten gedaan met de kinderen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Buitenspelen

Kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. Ze genieten van het rennen, fietsen, spelen in de zandbak. Bij het buitenspelen gebruiken de kinderen andere vaardigheden dan binnen.

Wennen

Tijdens de intake wordt een checklist gebruikt die bedoeld is om er op toe te zien dat alle processen besproken zijn. Tijdens de intake wordt ook overlegd wie de mentor…

We zien onze 2 kinderen echt stappen maken op AylaGaya. We waarderen de
persoonlijke en warme aanpak van de begeleiders enorm; er wordt echt
gekeken naar wat ieder kind nodig heeft. Daarnaast biedt AylaGaya een
breed pakket aan van activiteiten die gericht zijn op sport, samenspelen
en gezond eten. We kunnen ons geen betere opvang voorstellen!

Camiel en Eva

7 jaar geleden begonnen alle drie onze kinderen op de BSO Ayla Gaya. Ik vond dat best spannend, maar mijn spanning was onnodig. Wat een fijne BSO! alle drie mijn kinderen voelden zich op hun gemak en hebben veel plezier gehad op Ayla. De zorg en kennis van de verschillende groepsleiders heb ik als prettig en kundig ervaren. Op Ayla is er ruimte voor groei, wordt er aandacht besteed aan vieringen en is er tijd voor een praatje met de ouders. Ik kan niet anders zeggen Ayla Gaya is een geweldige… Read more “Review Ayla Gaya Jennifer de Jong moeder van Hadassa, Seth & Leah”

BBL-opleiding pedagogisch medewerker

BBL-opleiding pedagogisch medewerker

Ga voor onze beroepsbegeleidende (bbl) leerweg en combineer werken samen met leren bij kindercentrum Ayla Gaya, in Amsterdam Noord. Dit ...
Vacature pedagogisch medewerker Kinderdagverblijf

Vacature pedagogisch medewerker Kinderdagverblijf

Ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging? Voor onze prachtige locatie in Amsterdam Noord zijn wij op zoek naar een ...
Pedagogisch medewerker BSO

Pedagogisch medewerker BSO

Bezorg jij kinderen graag een lach op hun gezicht en kom jij het beste tot je recht in een kleinschalige, ...