Babygroep Lancelot Amsterdam Noord

Op de babygroepen Gawain en Lancelot worden baby’s opgevangen in de leeftijd van 0 tot 1 jaar. De mooie en vooral grote groepsruimte is speciaal hierop afgestemd. Er zijn veel lichte kleuren en verschillende speelhoeken met uitdagende materialen. Op de grond liggen zachte kleedjes en aan de muur hangen spiegels en knutselwerkjes. Er zijn hoge boxen voor de allerkleinsten en loopkarretjes voor de iets oudere baby’s.

Veiligheid is een vereiste op alle groepen, daarom wordt ieder jaar een risico-inventarisatie gedaan op alle groepen. Daarnaast wordt bij een verandering van inrichting op de groep altijd gekeken of dit ook veilig en verantwoord is voor de kinderen. Als er dan toch nog een ongeluk(je ) gebeurt wordt dit geregistreerd, en wordt met de leidsters geëvalueerd hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Op iedere locatie is een EHBO’er en een BHV’er werkzaam.

Juist voor de baby’s is het belangrijk dat zij een horizontale groep hebben. De groep is helemaal ingericht op baby’s en de baby’s kunnen veilig schuiven en kruipen door de groep, zonder dat zij onderste boven worden gelopen door de grotere kinderen. Er is voldoende uitdaging doordat de leeftijd van de kinderen varieert tussen 3 mnd en ruim een jaar, kinderen zien wel van elkaar dat schuiven, kruipen heel interessant is.
De leidsters op de babygroep werken hier allemaal al langer en hebben veel ervaring met baby’s. met de baby’s wordt gezongen, gespeeld, over de vloer gekropen en zij hebben op de buitenspeelplaats een eigen huisje, waar zij kunnen kruipen en de andere kinderen en de omgeving kunnen zien en toch beschut zijn.
Ook op de babygroep wordt al meegedaan aan de thema’s van peuterplein.Natuurlijk aansluitend bij wat de baby kan, maar zij kunnen al veel ervaren. En verder is de babygroep vooral ingericht met zacht en uitnodigend materiaal, zodat de baby op onderzoek kan gaan.
Er is een proef gedaan met warme maaltijden, die goed ontvangen is. Het ligt in de planning om hier mee door te gaan, dit is echter nog in een prematuur stadium.

Dagritme

Omdat baby’s hun eigen eet- en slaapritme hebben, is de dagindeling van de allerkleinsten ingericht zoals zij thuis gewend zijn. De pedagogisch medewerkers…

Activiteiten

Op de babygroep gaat het voornamelijk om het spelen en ontdekken. Er zijn verschillende materialen waarmee de kinderen aan de slag kunnen.

Buitenspelen

De buitenspeelplaats grenst direct aan de babygroep. Hierdoor kunnen de baby’s makkelijk en veilig met een pedagogisch medewerker naar buiten.

Wennen

Tijdens de intake wordt een checklist gebruikt die bedoeld is om er op toe te zien dat alle processen besproken zijn. Tijdens de intake wordt ook overlegd wie de mentor…

We zien onze 2 kinderen echt stappen maken op AylaGaya. We waarderen de
persoonlijke en warme aanpak van de begeleiders enorm; er wordt echt
gekeken naar wat ieder kind nodig heeft. Daarnaast biedt AylaGaya een
breed pakket aan van activiteiten die gericht zijn op sport, samenspelen
en gezond eten. We kunnen ons geen betere opvang voorstellen!

Camiel en Eva

7 jaar geleden begonnen alle drie onze kinderen op de BSO Ayla Gaya. Ik vond dat best spannend, maar mijn spanning was onnodig. Wat een fijne BSO! alle drie mijn kinderen voelden zich op hun gemak en hebben veel plezier gehad op Ayla. De zorg en kennis van de verschillende groepsleiders heb ik als prettig en kundig ervaren. Op Ayla is er ruimte voor groei, wordt er aandacht besteed aan vieringen en is er tijd voor een praatje met de ouders. Ik kan niet anders zeggen Ayla Gaya is een geweldige… Read more “Review Ayla Gaya Jennifer de Jong moeder van Hadassa, Seth & Leah”

BBL-opleiding pedagogisch medewerker

BBL-opleiding pedagogisch medewerker

Ga voor onze beroepsbegeleidende (bbl) leerweg en combineer werken samen met leren bij kindercentrum Ayla Gaya, in Amsterdam Noord. Dit ...
Vacature pedagogisch medewerker Kinderdagverblijf

Vacature pedagogisch medewerker Kinderdagverblijf

Ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging? Voor onze prachtige locatie in Amsterdam Noord zijn wij op zoek naar een ...
Pedagogisch medewerker BSO

Pedagogisch medewerker BSO

Bezorg jij kinderen graag een lach op hun gezicht en kom jij het beste tot je recht in een kleinschalige, ...