Geschiedenis

Kindercentrum AylaGaya komt voort uit kindercentrum Ayla en is ruim 10 jaar terug gestart door Magda Raaphorst. Samen met de beheerder van het bedrijventerrein hebben zij hun droom waargemaakt, een kindercentrum wat ook toegankelijk is voor kinderen en volwassenen met een beperking. Locatie Ayla is rolstoel toegankelijk, locatie Fay en Gaya zijn dit alleen op de benedenverdieping. In oorsprong heeft Ayla haar eerste pand samen gebruikt met ZigZag een verpleegkundig kinderdagverblijf. Nu heeft locatie Ayla vier horizontale groepen voor kinderopvang, en sinds 2012 wordt op een van de peutergroepen kinderopvang gecombineerd met VVE.

Inmiddels is Ayla uitgebreid met twee nieuwe locaties, locatie Fay voor bso en locatie Gaya voor VVE. Magda is de samenwerking aangegaan met Gerda en nu wordt het bedrijf geleid door hen beide.
In 2009 zijn de scholen Overhoeks en IJsbreker gestart waardoor de bso een fikse groei heeft doorgemaakt. Vanaf 2012 bieden we VVE met het programma kaleidoscoop, dit combineren we met het al eerder in gebruik genomen Peuterplein. Dit geeft voor het hele kinderdagverblijf een goed ontwikkelingsgericht programma met activiteiten gebaseerd op het maand thema.  

Team_Management_Eigenaressen

Eigenaren

Magda is begonnen met kindercentrum Ayla, wat haar naam ontleent aan de oudste kleindochter van Magda. En haar kleindochter heeft haar naam weer te danken aan een personage uit een boek. Ayla was een vrouw voortkomend uit een natuurvolk die uit haar stam gestoten wordt en de stap maakt naar een nieuwe samenleving met andere gebruiken en gewoonten. Zij maakt hierbij gebruik van al haar ervaring en wijsheid opgedaan in de natuur. Bij de start van Ayla heeft Magda zich mede laten inspireren door deze vrouw door wandschilderingen te laten maken die verwijzen naar de natuur.
Magda is begonnen in de kinderopvang na haar ervaringen in de kraamzorg.
Zij heeft een groot hart, vooral voor kinderen en hun ouders, een groot organisatorich talent en voldoende energie om het bedrijf te inspireren en te sturen.
Sinds 2010 wordt zij daarbij geholpen door Gerda, van oorsprong jeugdgezondheidszorg verpleegkundige later aangevuld met een pedagogiek studie. Magda heeft zich gespecialiseerd in de zakelijke en management kant van de onderneming, Gerda is meer verantwoordelijk voor de inhoudelijke kant. Beide hebben een ding gemeen, zij zijn geboeid door kinderen en zullen er alles aan doen om het kindercentrum tot een geweldige opvang voor kinderen te maken